Grundläggande regler för roulette

Roulette är ett rätt så simpelt casinospel som vem som helst kan förstå. Välj en nummer på hjulet och om kulan landar på ditt var så vinner du.

Grundläggande regler inkluderar det följande:

Satsningar

En roulettehjul består av numren 1 till 36, hälften är röd och hälften är svart. Det finns också en grön nolla, men den amerikanska versionen har dessutom en grön dubbelnolla. Spelare kan satsa på vilket av dessa numren som helst. Några andra satsningar man kan göra inkluderar svart, röd, ojämn, jämn, numren 1-18, numren 19-36, numren 1-12, numren 13-24 och numren 25-36.

Hjulet snurrar

Ett roulett hjul sitter nere i en liten skål och hjulet snurras av av croupiern, som sedan rullar kulan kring kanten på skålen i den motsatta riktningen. Som kulan saktar ned, faller den mot botten och kommer att stanna på en av hjulets nummer. Satsningar kan göras innan hjulet börjar snurra och vanligtvis även så länge kulan snurrar runt i skålen. Som den börjar falla kommer dock croupiern ropa inga fler satsningar.

Utbetalningar

När kulan har stannat på ett nummer kommer croupiern betala ut alla vinnande satsningar och rensa bordet från marker i förberedelse för nästa omgång.